sâmbătă, 21 aprilie 2012

Era Nouă păgână sau Psihologia derivată din magie.

     Zilele trecute am primit o carte. Nimic ciudat pentru ca mi se intampla sa primesc astfel de mici ,,atentii". Si pentru ca toate cartile pe care le-am primit au venit ca un ,,mesaj" cu informatia pe care o gaseam in preocuparile mele si pentru ca fiecare carte a venit exact atunci cand ,,trebuia" sa vina, pot spune ca m-am bucurat gandindu-ma ca este timpul sa mai dobandesc si sa-mi insusesc ceva ce imi va fi de folos. Titlul cartii ,,Mariajul Mistic" al autorului Bucur Paul Dan. Nu vad nici o editura insa Bibliografia este consistenta si multe carti sunt in limba engleza. Ma uit putin peste curpins si constat ca are trei capitole : 
1. La inceput a fost Cuvantul, 
2. Misticismul Evului Mediu,
3. Dusmanul la Porti ...... 
Si surpriza !!!! Acest ultim capitol contine : New Age, Psihologia, Atitudinea mentala pozitiva, Gandirea pozitiva si imaginatia, etc ..... Primul gand care mi-a trecut prin cap : ,,Ce vrea sa spuna, ca toate astea sunt ,,Dusmanul" ?!
   Am inceput sa citesc si am devenit oripilata .... gandul ca unii oameni pot gandi asa si ca mai au si adepti m-a ingrozit. Drept urmare am decis sa impartasesc cu voi cateva ,,viziuni" ale autorului.

,,Vorbeam de amenintarile la adresa crestinismului. Prima amenintare este miscarea Era Noua. Este o miscare spirituala de culoare vestica si estica, dar si metafizica, destul de greu de incadrat in religie, dar totusi pe undeva religioasa.
Impartasesc convingerea ca originea este mai veche si este aceeasi ca si in cazul apostaziei crestinismului. Mistica pagana. Era Noua a aparut ca un raspuns la cautarile spirituale ale unei generatii care nu-L mai dorea pe Dumnezeu, dar care dorea spiritualitate. Miscarea Era Noua imbina elemente spirituale ale religiilor vechi, adica pagane (sic!!!). In aceasta miscare gasim panteism, ateism, astronomie, ecologie,spiritism, luate din diverse culturi religioase ca budism, taoism, crestinism (?), hinduism, islamism, iudaism, etc.
Era Noua este o miscare de esenta mistica, adica in spatele ei sta dorinta lui Lucifer de a primi inchinarea oamenilor (!!!!!!!?????) In ceea ce priveste divinitatea, ideea de dumnezeu este abstracta, inteleasa in multe feluri. Mai mult, Isus se gaseste pe acelasi nivel cu inventiile mintii luciferiene. Omul poate fi condus spre divin prin dumnezei, ingeri, maestrii care au avansat anterior, spirite, daca omul se deschide si se lasa calauzit. Printre elementele care caracterizeaza viata spirituala a adeptilor Era Noua, amintim meditatia, yoga si feng shui ( :))))).
   Si totul continua in acest ritm si in aceasta directie fiind amendata inclusiv miscarea ecologica  deoarece ,,In spatele grijii pentru natura, nu sta grija pentru natura ci panteismul luciferian, care atrage lumea prin actiuni corecte la un sistem religios gresit."  Ajung astfel la subcapitolul legat de psihologie si gandirea pozitiva si aflu ca ,,elemente  de psihologie a prosperitatii sunt de origine oculta (!!!!)"  si ca ,,notiuni ca succes, motivatie, dezvoltare de sine, gandire pozitiva, imaginatie, stima de sine, etc., pot avea conexiuni cu lumea intunecata." Sunt luati in dezbatere Freud si Jung cu al lui ,,spirit ocult " Philemon care i-a transmis acestuia invataturile care stau astazi la baza psihologiei.
   Aici m-am oprit. Nu cred ca mai am ceva de invatat.... nu inteleg (inca) care este ,,mesajul" pe care trebuia sa-l primesc dar ma straduiesc sa-l aflu .... Poate ma ajutati voi :))))