vineri, 13 iulie 2012

Politica, apanajul cui ?!

Am scris randurile de mai jos pe pagina de Facebook a doamnei Grapini (pe care, de altfel o respect foarte mult) si am simtit sa le postez si pe pagina mea ca sa fie clara tuturor orientarea mea politica :)))))

,,Imi pare rau, nu l-am votat pe Basescu si nu il voi vota nici acum. Totusi prin natura meseriei am invatat ca atunci cand iei ceva trebuie sa pui altceva in loc. Nu cred ca avem pe cine pune in loc iar chestia cu ,,sa alegem raul cel mai mic" imi provoaca greata. Dupa cum vedem, sub ,,scuza" ca si Basescu a procedat la fel, tot ce s-a intamplat in ultimele zile a scos in evidenta potentialul agresiv si abuziv al asa zisilor salvatori ai Romaniei. Deci, cu siguranta voi fi un cetatean care nu poate fi convins sa mearga la vot. Va doresc totusi mult noroc cu mobilizarea cetatenilor .... pe care a mia oara incercati (ma refer la partidele politice...toate) sa ii implicati in aceasta vendeta.

Ca sa va dau si solutii, eu ca cetatean al acestei tari cred ca cel mai bine ar fi sa va consumati energia cautand si promovand un candidat decent la presedintia Romaniei. Actualele varinate nu sunt ,,votabile". Nu trebuie sa ai studii de specialitate ca sa le citesti fata si implicit caracterul."

Nu am dorit sa imi dau cu parerea despre politica pentru ca este un domeniu care imi provoaca sila. Nu pot sa cred ca oamenii care ,,ne reprezinta" sunt tot ce avem mai bun in tara asta. Nu pot sa cred ca, daca istoria ne arata ca nu stim sa ne conducem singuri, ar trebui sa perpetuam aceasta ,,convingere". Cred ca putem mai mult de atat, cred ca suntem mai inteligenti de atat si cred ca putem sa ne smulgem de sub sadomasochismul politic din ultimii ani. Poate ca sunt doar naiva si traiesc intr-o realitate iluzorie. Totusi nu ma costa nimic sa emit aceste vibratii. Ar fi frumos sa incercam cat mai multi sa facem asta. Poate pana la urma ne mobilizam cumva......chiar si doar energetic :)))

Nu vreau sa influentez pe nimeni, vreau doar sa fiu cinstita cu mine insami ....



P.S.  Remarca unei doamne la postarea mea ,,Oricine e mai bun ca Basescu" :)))) Parca am mai auzit asta si inainte de Basescu ....

luni, 9 iulie 2012

Intr-o zi de luni, fara curent ...


A sunat alarma de la telefon la ora 7. Este luni si desi nu imi place sa ma trezesc asa devreme, acum ma bucur ca merg la cabinet pe racoare. Ma ridic din pat, merg la baie si realizez ca ma doare ceva sub buza...ca si cand sta sa erupa un cos. Merg la oglinda si pentru ca imi dau seama ca nu vad prea bine, dau sa aprind becul. Becul nu se aprinde....poate e ars, imi zic in sinea mea dar totusi tin sa strig si la Adri sa il informez. Raspunsul lui : ,,E ars pe dracu ! E luat curentul..." In secunda urmatoare mi s-a intunecat !!! Nu aveam cum sa fac dus dupa o noapte in care am transpirat ca un cal, nu aveam apa nici sa ma spal pe dinti sau sub brat .... Dar tragedia era ca nu aveam haine calcate !!!!! Toate hainele purtabile pe caldurile astea au fost spalate si adunate in cos dar nici una calcata. Imi era imposibil sa calc aseara in conditiile in care in camera erau 28 grade si simteam ca nu mai am aer... Atunci a inceput negocierea :)))
- Hai va rog....dati drumul la curent, macar 10 minute..... Tampitii dracului, luni dimineata v-ati trezit sa luati curentul....nu puteti sa-l luati noaptea. .... Va dati seama ca se strica mancarea in frigider !!!!!
Adri se ridica din pat si merge si el la baie. Si incepe sa urle :,,Nu ai putut sa imi lasi si mie putina apa la wc ?!" Pai cand am tras eu apa nu stiam ca nu e curent...Si incepe si el seria de blesteme si injuraturi la adresa Enel. Eu inca mai negociam :))) ,,Lasa ca imediat vine curentul... La jumate sigur ii dau drumul ...." In cele din urma mi-am luat pantalonii si m-am asezat pe ei in speranta ca se vor calca la presiunea fundului meu. Am gasit si o bluza care nu necesita calcat si in cele din urma am reusit sa fiu cat de cat decenta. Doar parul imi statea de parca vroia sa zboare dar pana la urma, cu putin fixativ am reusit sa-l intind ca apoi sa-l prind cu doua clame.... Am uitat sa precizez ca pe dinti si sub brate m-am spalat cu Apa Naturala Buzias Light. Asa, ca sa fie clar ! :)
M-am urcat pe bicicleta si am pornit spre cabinet. La primul colt o pisica neagra ! O vad si incep sa pedalez mai tare ca sa nu apuce sa-mi taie calea :))) Te pui cu pisica....normal ca mi-a taiat calea. Futu-i mama masii !!!! Pe urmatoarea strada alta pisica gata de trecere ...Nu se poate !!! Ce aveti azi cu mine, fratilor !? Asta m-a ratat :)) Mergand pe bicicleta in stilul meu ,,boem" (ca sa nu spun aerian) imi aduc aminte de o discutie pe care am avut-o ieri pe Mess cu un prieten pasionat de Teoriile Cospiratiei. Imi spunea ca cei de la FBI se pregatesc sa blocheze accesul la internet al unui anumit numar de utilizatori. Ha, ha, ha !!!! Acum insa ma gandesc la curent si tot ce implica lipsa lui. Deci, fara curent, eu :
- nu am acces la apa,
- nu ma pot incalzi,
- nu pot da drumul la aragaz,
- nu pot porni televizorul, calculatorul...
- nu pot sa-mi calc haine,
- nu pot sa spal haine ....doar cu mana :)))
- nu am lumina pe timpul serii/noptii, etc.
Pai de ce nu se gandesc cei de la FBI sa nu ne mai dea curent ??? Este suficient sa ne taie curentul si ne intoarcem din nou la epoca de piatra :))
Sau poate totusi le este frica sa nu ,,ne prindem" ca ne descurcam si fara si chiar ne este mai bine si atunci nu ne mai pot ei manipula asa usor ??? Hmmm....si uite ce usor am alunecat si eu in teoria conspiratiei, intr-o zi de luni, fara curent si cu pisici negre care ne taie calea.....