joi, 16 iulie 2009

Logica struto-camilei !!!

    Imi place Mircea Badea. Ma uit dimineata la emisiunea lui transmisa in reluare si de fiecare data ma amuza , ma enerveaza, imi ridica tensiunea .... adica un conglomerat de sentimente. Dece imi place ?! Pentru ca eu nu pot fi ca el desi imi doresc de foarte multe ori sa am curajul sau sa traiesc nebunia cu care isi descarca nervii comentand aberatiile politicienilor, iesirile presedintelui, aparitia in ziarele de scandal a ,,VIP-urilor" gen Sexi Braileanca, Nikita , s.a. Dar ultima  promisiune pe care a facut-o mi se pare de departe geniala . Este o promisiune pe care a facut-o politicienilor.... si anume ca se va plimba in fundul gol cu pene lipite de fund pe o autostrada, daca aceasta va exista in urmatorii 2 ani in Romania. Eu ader la aceasta forma de recunoastere a greselii de a fi total neincrezator in ,,potentialul" clasei politice de a duce la capat o promisiune pe care o face cu convingere in fiecare campanie electorala. Tot intr-o dimineata (se pare ca dimineata sunt impresionabila), citesc in Timis Expres un mic articol in care se prezenta o altfel de idee geniala de protest impotriva exprimarii presedintelui fata de Invatamantul romanesc care ,,produce analfabeti". Asadar , un domn, absolvent al scolilor din Romania propune purtarea unui tricou pe care scrie ,,SUNT TAMPIT!" Pai ce sa mai spun .... inseamna ca toti suntem tampiti cu precizarea ca diferentierea se face astfel : ,,Tampiti politicieni , tampiti cu functii de conducere, tampiti cu masini scumpe si firme imobiliare, tampite cu genti Vuitton si ...... evident , tampitii de rand cu studii superioare care muncesc pentru ca celelalte categorii sa aiba ce sa fure ..... Deci , daca ar fi sa ma iau dupa interpretarea profului meu de logica din facultate ale carui propozitii logice contineau substantivul ,,struto-camila" (oare cum arata ?.... as fi curioasa cum si-o imagineaza altii ) si care imi demonstrau ca eu nu am nici o logica , asadar tampitii sunt cei cu studii superioare pentru ca nu ar mai fi nimic de furat daca ei nu ar munci . Sic !!! 

miercuri, 15 iulie 2009

Cum poate fi definita frica .

   In cazul in care va intereseaza un mic exercitiu de dezvoltare personala. Poate pentru unii se potriveste, poate altii afla ce anume le guverneaza viata si le determina deciziile..... pentru altii doar cultura generala si cred ca pentru cei mai multi motiv de enervare.....

     http://www.nlpexplorer.eu/filme-nlp-si-hipnoza/neale-donald-walsch-teama-spaima-si-frica.html

Voluntariatul in Invatamantul contemporan .

       Azi am prestat munca de voluntariat pentru sistemul de Invatamant  !!!! Hmmmm , sentimentul asta imi este foarte cunoscut.... parca l-as trai in fiecare zi . Dar sa revin . S-a dat examenul de titularizare in Invatamant, iar eu m-am inscris la supravegheat. Am fost repartizata la Liceul Tehnic Ion Mincu , asadar azi dimineata m-am trezit la ora 5 , m-am imbracat in camasa alba si fusta neagra (ca asa e frumos ) si la 6:30 eram in fata la Ion Mincu. Aveam inima stransa pentru ca simteam ca ceva nu va fi in regula si ...... mama ce buna sunt la chestiile astea premonitorii !!!  Evident .....   mi se spune:

,, - Domnisoara , nu sunteti pe lista ...."

,, - Ok, dar ce ar trebui sa fac ? ....

,, - Asteptati sa termin cu cei care sunt pe liste si va caut si pe celelalte liste "

,, - Pe care ,,celelalte liste " ?!

,, - Asteptati , ca nu este vina noastra !"

     Nu stiu care era vina mea dar vizibil iritata pentru ca afara se inghesuia un card de gaste care povesteau de experientele anterioare de la supravegheat , ma infoi in pene si incep sa caut secretariatul , directiunea ,  pe oricine care ma poate lamuri. Si dau peste o alta secretara (cea care nu ma gasea pe lista era secretara sefa ) binevoitoare si draguta care incepe sa de-a telefoane, sa ma caute pe alte liste : lista de saptamana trecuta, lista de ieri , lista de la Liceul Ion Mincu , lista de la Liceul MIU, lista de la Liceul Calderon, lista de la Liceul Ungureanu .. NU-S !!!!! Intre timp apare secretara sefa cu alte trei profesoare ,, disparute de pe lista ". Ma intreaba :

,, - Dumneavoastra ati fost anuntata ca trebuie sa veniti la Ion Mincu ?!"

,, - Da. Saptamana trecuta am primit un telefon de la o doamna care s-a recomandat ,,secretara de la Ion Mincu" si mi-a spus ca azi la ora 7 sa vin aici ....

,, - Aha !! Si ce numar de telefon era ?"

,, - Un numar de fix ..."

,, - Atunci nu eu v-am sunat ca eu am dat telefon de pe un RDS cu prefix 0356 - !!!!! "

    Ma uit la celelalte doamne , ele se uita la mine si normal..... incep sa rad ca o tampita lucru care a enervat-o pe doamna ,, secretara sefa " si a plecat. Cealalta secretara (care nu era sefa ) continua cautarile , de data asta pentru celelalte doamne.

    Cuprinsa de un sentiment eroic si plin de importanta solicit sa fie chemat presedintele comisiei/directorul care ne  poate lamuri. Apare unul din personajele solicitate care vizibil impresionat de decolteul camasii mele asculta calm ce am de spus si evident ca ia decizia cea mai normala : 

,, - Sa vina secretara sefa !!!! "

   Si apare...... cota  cea  mai ridicata  a curbei lui Gaus la  nivelul de inteligenta in populatia secretarelor sefe din scolile romanesti. Asculta mirata ce ii spune presedintele comisiei , se uita la mine si zice :

,, - Domnisoara ...... (pauza lunga, cu suras ironic in coltul gurii) , eu v-am spus ca v-am gasit pe lista si ca trebuie sa mergeti la etajul 2 sa vi se faca instructajul !!!!!

     Liniste ....... inmarmurire  ....   liniste ...... mirare ......

,, - V-am spus ..... am crezut ca ati inteles !"

      Liniste ....... inmarmurire  ....   liniste ...... mirare ......

     Evident ca ajung in sala si imi dau seama ca am gura uscata . O intreb pe colega mea daca primim apa..... Nu stie . Ma duc sa intreb, normal !!!! IAR EU !!!!????? Ce mai doresc ?

,, - Apa, doamna , apa !!!

,, - De unde sa va dau apa ca nu am primit bani pentru apa !!!!!"

,, - Adica stam 4 ore , in examen fara apa ???!!!!"

,, - Pai de unde vreti sa va dam , luati de la ghiuveta !"

,, - Va dau eu bani numai sa trimiteti o femeie de servici sa cumpere ..."

,, - Nu se poate ! "

,, - Cum nu se poate ??!!!! Va dau eu bani !!!"

,, - Nu are voie sa iasa nimeni din Centrul de examinare !"

     Nu am primit apa, noroc ca o doamna de la contabilitate a auzit discutia si imi da o sticla cu apa cu promisiunea ca nu spun la nimeni de unde o am . Dupa o ora de la inceperea examenului o femeie de servici a adus in fiecare sala 5 pahare de unica folosinta . Atat !!!! Macar noi aveam apa !!!!! Si ca totul sa fie minunat o intreb pe colega mea cu cat suntem platiti pentru acest efort ? Ha, ha, ha, ha, ha , ha ....... !!!!!! Cu 25 Ron impozabili !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     I-am donat pentru apa de anul viitor ......

     De multe ori stau si ma gandesc la ceea ce mi se intampla . Daca ar fi un eveniment ... asa ...unul la 5 ani, poate ca nu ar fi nimic suspect dar cand apare cate unul la 5 zile incepi sa te intrebi ce se intampla. Eu ma tot intreb ce am facut in vietile anterioare ? Chiar asa mare capcaun am fost ?!!!