joi, 23 iulie 2009

Ziua de lucru a europarlamentarilor romani .


     Am primit un mail mortal ....am ras o jumatate de ora . Cititi-l daca aveti timp .

Ora 7.00 – d-ul Becali iese din camera si coboara in pijama in fata hotelului. Confruntat cu privirile socate ale receptionerilor, realizeaza ca nu e la Bucuresti si, deci, nu are 30 de oi simbolico-relaxante de muls. Somnoros, se intoarce in camera.

Ora 7..15 – d-ul Vadim iese din camera si pune pasta de dinti pe clantele europarlamentarilor UDMR.

Ora 8.00 – d-ul Becali se trezeste.

Ora 8.05 – d-ul Vadim se trezeste.

Ora 8.10 – domnisoara Elena Basescu se intoarce din club.

Ora 8.30 – d-ul Vadim si d-ul Becali se intalnesc la micul dejun. D-ul Becali face un scandal monstru. Cum si-au permis sa-i serveasca lui, care se pricepe la lactate, o branza mucegaita? I se explica faptul ca branza e Camembert. “Atunci sa-i spuneti lu’ Camambert ca ma pis pe branza lui! Are noroc ca nu e Giovanni aici ca-l si scuipa!” D-ul Vadim a concluzionat : “Nu te enerva, ca nu-i mare branza!”

Ora 9.00 – D-ul Becali se ascunde in baie ca sa nu-l vada Dumnezeu ca fumeaza.

Ora 9.15 – D-ul Vadim se intalneste in holul hotelului cu europarlamentarii UDMR.. Schimbul de replici demonstreza tuturor delegatiilor din preajma ca semnele pentru sex oral, mama si morti sunt universale.

Ora 9.30 – Incep lucrarile. Emotii. Si d-ul Becali si d-ul Vadim sunt inscrisi astazi la cuvant.

Ora 10.30 – Ca sa mai treaca timpul, d-ul Vadim face Sudoku si d-ul Becali nu face Sudoku.

Ora 11.00 – George Becali ia cuvantul pentru prima data in Parlamentul European. “I am onorated that za romanians votated me to be or not to be…aaa… scuze…to be parlamentarashion in…here. My mission here iz to show that with…credinta in Dumnezeu it will be ok! I am the Bear, the vulturation, the warrior of light! Thank you! Fortza Steaua!”

Ora 11.30 – Europarlamentarii din celelalte tari isi revin din soc. Lucrarile continua.

Ora 12.00 – D-ul Vadim termina de jucat SUDOKU si incepe sa arunce cu bilute de muci in europarlamentarii UDMR. Acestia ridica mana si-l parasc. Scandal etnic. Presedintele ii ameninta cu evacuarea. D-ul Vadim ii striga in limba romana ; “Tu vorbesti animalule? Care esti un homosexual de prima mana si ai facut sex in trei cu Javier Solana si Gorbaciov? Crezi ca nu am aflat ca esti copilul din flori al Evei Braun, facut cu Hitler?!” Din fericire pentru delegatia noastra, traducatorul era in pauza de pipi.

Ora 12.30 – D-ul Vadim ia cuvantul si spune exact ce-a zis mai devreme. Din nefericire, traducatorul se intorsese din pauza de pipi… D-ul Vadim este evacuat.

Ora 13.30 – D-ul Becali si d-ul Vadim se intalnesc la masa de pranz.

Ora 13.45 – D-ul Becali vomita pateul de gasca.

Ora 14.00 – Europarlamentarii au parte de o surpriza. Un micro-recital de pian. Spre final, domnul Becali se ridica, pune 1000 de euro pe pian si-i sopteste pianistei “Vreau melodia aia, Suparat, pentru domnu’ presedinte al Parlamentului ca sa-l ierte pe Vadim si pentru familia mea care a ramas in tara!”

Ora 14.30 – Domnisoara Elena se trezeste sa faca pipi. Se culca la loc.

Ora 15.00 – Se reiau lucrarile Parlamentului European. D-ul Vadim joaca biliard pe messenger cu Gheorghe Funar. D-ul Becali joaca poker on-line cu laptopul ascuns sub masa, ca sa nu-l vada Dumnezeu.

Ora 16.00 – Domnisoara Basescu se trezeste si pleaca la shopping.

Ora 17.00 – se termina programul zilei. D-ul Vadim il duce pe d-ul Becali intr-un muzeu unde avea loc o expozitie speciala. D-ul Becali insista sa cumpere un tablou cu o “tipa zambareata”. Ghidul insista ca Mona Lisa nu e de vanzare! D-ul Becali se enerveaza : “Orice are un pret! N-am io bani sa cumpar un cacat de tablou?!”

Ora 18.00 – Cei doi intra intr-un magazin si se intalnesc cu d-ra Elena Basescu. O pun in tema cu ce s-a intamplat la lucrarile Parlamentului.

Ora 19.00 – Toti trei mananca scoici la un restaurant din centru.

Ora 19.10 – D-ul Becali sustine ca scoicile se vomita mai usor decat pateul de gasca.

Ora 20.00 – Intoarcerea la hotel.

Ora 20.15 – D-ul Becali intra in dus.

Ora 20.15 si 20 de secunde – D-ul Becali iese din dus.

Ora 20.45 – D-ra Basescu deschide laptopul si isi pune gandurile pe hartie.

Ora 20.45 si 10 secunde – D-ra Basescu inchide laptopul.

Ora 21.00 – D-ul Vadim se uita la dvd-uri cu Elena Ceausescu si plange.

Ora 22.00 – D-ul Becali adoarme uitandu-se la el insusi pe Pro TV.

Ora 22.30 – D-ul Vadim adoarme uitandu-se la el insusi pe Otv.

Ora 23.00 – D-ra Basescu pleaca in club.

miercuri, 22 iulie 2009

Demascarea unui genocid global

     Daca va plac teoriile conspirationiste pe acest site gasiti de toate si pentru toti . Interesant mi s-a parut articolul despre Gripa porcina ....

http://www.exploziv-news.ro/criminalii-romaniei/92-qpastorulq-penal-ioan-petric-si-adrian-nastase-complici-la-incalcarea-sigurantei-nationale-i.html

marți, 21 iulie 2009

Constantin Popovici versus Elena Basescu .... Cum , nu stiti cine e Constantin Popovici !? :-O


     Am crescut intr-o familie in care sportul a fost la loc de cinste. Pentru mine insa a fost traumatizant !!!! La varsta de 3 ani m-a dus tata la bazinul de inot de la ILSA . Imi aduc aminte ca la prima intalnire am intarziat, asta fiind unul dintre defectele tatalui meu . Ceilalti copii erau in bazinul de inot impreuna cu antrenorul si fiecare tinea o ,,scandura" cu mainile si dadeau din picioare. Pentru ca am intarziat antrenorul ne-a spus sa asteptam, insa eu fiind prea mica pentru a avea o rabdare educata am sarit in bazin cand nu se uita nimeni la mine. Antrenorul l-a rugat pe tata sa plece si sa revina dupa o ora spunandu-i ca nu vor fi probleme. Nu imi era frica de apa deci voi invata repede sa inot. A avut dreptate, insa destinul meu a fost altul, aveam altceva de facut in viata asta. 
     La 4 ani , din cauza frigului si a apei foarte reci am facut bronsita apoi astm bronsic si am fost obligata sa renunt la ceea ce eu numesc ,, mediul meu natural " , apa. M-am multumit cativa ani sa merg cu tata la antrenamentele lui la handbal (tata a fost antrenor), in cantonamente cu echipa sau in turnee. Pe la13 ani m-am razvratit si faceam sport pe ascuns.... Am inceput sa alerg prin spatele blocului , apoi la balta ( cea din zona Dambovita) si incet, incet am inceput sa am o conditie fizica. M-am inscris in echipa de handbal a scolii si dupa aprox. 3-4 luni, ,,d-na Cojocarita", o handbalista renumita la vremea aceea, m-a vazut si m-a recomandat unei antrenoare. Le-am spus problema mea insa m-au incurajat sa nu renunt pentru ca sportul nu poate sa-mi faca rau. Nu la fel de incantata a fost doctorita mea care s-a infuriat si a spus ca nu ma mai trateaza, ca suntem o familie de ,,tampiti" si nu ne dam seama la ce riscuri ma supun. Parintii au fost impresionati de reprezentatia doctoritei insa eu , adolescenta fiind stiam mai bine ce imi doresc asa ca am continuat tot pe ascuns.  Pe la 22-23 ani am renuntat sa ma mai implic asa ca acum ocazional mai fac ceva miscare ... Si ca sa fie totul foarte clar boala s-a manifestat pana pe la 24 ani,  ca in facultate sa realizez ca acele crize de astm le faceam pe fond psihosomatic .....  Ironia sortii sau .... ? (pentru cei care sunt convinsi ca Psihologia e o ,,labareala" vreau sa le spun ca pentru mine a fost ,,mana cereasca", mi-a schimbat viata si pentru asta sunt datoare si trebuie sa platesc un pret , placut de altfel : sunt dedicata si responsabila fata de meseria de psiholog ).
     In fine, am ramas o fana a sporturilor de performanta. Urmaresc Campionate Mondiale , Europene , Olimpiade evident atat cat imi permite timpul. Acum ca sunt in concediu m-a uit la Turul Frantei la ciclism care azi a fost urmat de o transmisie in direct de la Roma unde se desfasura finala la Sarituri in apa de la Platforma de 10 m, masculin . Si ce sa vezi ?! In finala romanul nostru Constantin Popovici pe care l-am vazut si la Beijing anul trecut insa atunci nu a facut o impresie deosebita (locul 23 ). In timpul concursului din aceasta seara cele doua comentatoare de pe Eurosport au oferit cateva date despre sportivul nostru. Si am ramas perplex !!!!! Acest tanar (are 21 ani) se pregateste pentru aceste concursuri sarind in saltele de bureti !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  
     Am intrat imediat pe net sa aflu mai multe detalii si normal ca am gasit cu greu informatii despre el. Totusi ce spuneau cele 2 comentatoare este perfect adevarat : 80 % din perioada de antrenament se pregateste sarind in bureti iar in restul timpului la singurul bazin din Romania (in imaginea de mai sus) in care poate sa-si faca sariturile , aflat undeva pe la Sibiu (sper ca am retinut bine).        
     Copilul asta e demn de Cartea Recordurilor, cu atat mai mult cu cat in aceasta seara a terminat finala mondiala pe locul 8. Va dati seama !!!!!????? E pe locul 8 in lume si el se antreneaza in bureti ..... Dar oare ce ma mai mir cand conditiile de antrenament sunt mai rele decat acum 30 de ani (bazinul de la ILSA in care eu m-am imbolnavit nici nu mai exista).
      Si cum sa nu te enervezi cand o vezi pe Udrea calatorind prin tara legata de geanta Vuitton .... cand pe un vapor in Delta, cand intr-o caleasca la nu stiu ce serbare, cand la Festivalul de Jazz de la Garana... Ce sa mai zic de Base si Geoana care si-au inceput campania electorala. Si toti nesimtitii astia se plimba pe banii publici adunati din lefurile noastre. Dece sa ne mandrim cu acest tanar sportiv Constantin Popovici cand putem sa o promovam pe Elena Basescu ??? Doar asta este imaginea pe care o dorim Romaniei , nu-i asa ??!!! 
     Ma simt penibil cand ma gandesc ce aroganta am fost anul trecut cand am auzit ca s-a clasat pe locul 23 la Olimpiada ..... Il felicit din tot sufletul ca a ajuns acolo , il felicit ca a ajuns pe locul 8 in lume si sigur vom mai auzi de el ..... Felicit echipa Romaniei la scrima care a luat saptamana trecuta medalia de aur la Mondiale. Ei sunt emblema Romaniei in lume , ei trebuie promovati ... 
      

luni, 20 iulie 2009

Comunism, capitalism sau anarhie ?

      Azi m-am intalnit cu fetele mele (fostele mele eleve) si am povestit amintiri din copilarie. Imi face placere sa-mi aduc aminte de acea perioada desi a fost in ,,era comunista". Mai sunt cateva luni si se implinesc 20 de ani de la revolutie , atat cat a prezis celebrul Brucan ca avem nevoie pentru a scapa de comunism. Ce nervos a fost tatal meu atunci cand a auzit aceasta ,, aberatie spusa de un securist imputit !!!!! " (l-am citat pe tata).
       Din pacate  Brucan a gresit , dar nu pentru ca a spus prea mult ci pentru ca a spus prea putin. Totusi e discutabila si aceasta idee pentru ca sincera sa fiu am trait 16 ani in comunism si stiu foarte bine cum arata si cum se simte comunismul insa ceea ce traiesc de 20 de ani nu seamana a comunism, dar nici a capitalism .....  poate a anarhie. Nu este ceea ce speram pe vremea lui Ceasca atunci cand stateam la coada la banane verzi sau cand mergeam sa ne luam ratia de unt si zahar. Si am sa revin la fetele mele si nu numai,  la tinerii din ziua de azi care sunt aruncati in aceasta lume in care principala preocupare este banul. La tinerii care vin la cabinet pentru ca nu isi gasesc rostul intr-o lume in care ei simt ca trebuie sa fie onesti, modesti si tot ce gasesc in jurul lor este rautate , agresivitate si dispret pentru orice norma morala care iti poate strica imaginea. La tinerii care sunt extrem de constienti de faptul ca nu au nici o sansa sa-si cumpere o locuinta doar pentru ei si sunt condamnati la permanentul conflict intre generatii.
       Toti condamnam comunismul !!!
       De cate ori discut acest subiect cu tatal meu ajungem la cutite. Ma tot intreaba daca imi aduc aminte cum stateam cu cheia legata de gat si ma jucam in fata blocului ?!
      Normal ca imi aduc aminte . Insa eu stiam ca la ora 3 jumatate parintii mei vin de la lucru. Acum mii de copii stau si asteapta sarbatorile cand s-ar putea sa-si vada parintii plecati la munca in Spania , Italia sau mai stiu pe unde....
      Normal ca-mi aduc aminte de cozile la banane verzi mai ales ca acum trec pe langa ele si ma uit cu scarba la ce pret au .
      Normal ca-mi aduc aminte cum imi faceam temele la lumina lumanarii si cum citeam carti cu lanterna pe sub plapuma. Dar era mult mai incitant decat sa pierd ore la calculator si televizor si sa-mi dau seama ca nu raman cu nimic si mai si am dureri de cap cand vad factura la curent , gaz , etc.
      Normal ca-mi aduc aminte ca mancarea care arata ca esti prosper era supa de taitei si cartofii prajiti cu gratar de porc si mazare pe care incercam sa o pescuiesc cu furculita si primeam cate una peste cap de la mama care imi reprosa ca avem musafiri si eu ma prostesc cu mancarea. De fapt mie chiar imi placea mazarea si imi era rusine sa o iau cu mana asa ca ma chinuiam cu furculita .... boaba cu boaba ... Si totusi atunci nu prea erau oamenii obezi. Ne plangeam ca mancam salam cu soia ... acum ma duc si cumpar chiftele cu soia aduse de la unguri pe care dau o gramada de bani si le consider delicatese....
     Normal ca imi aduc aminte ca aveam doar 2 ore de transmisie la TV in care aflam despre ,,vizitele tovarasului Nicolae Ceausescu impreuna cu tovarasa academician Elena Ceausescu " si tocmai de aia nici nu dadeam drumul la televizor. Preferam sa citesc o carte.
        Acum ma uit la stiri !!!!! Si ce vad ?! Ca suntem reprezentati in Parlamentul European de un cioban incult, de o ,,papusa Barbie" (care se presupune a fi ceva frumos...mie sincera sa fiu nu mi se pare nici macar draguta , dar asta e ... gusturile nu se discuta) si de Vadim pe care eu l-am avut studiu de caz in facultate la Psihopatologie (asta prin anul 2000 ).
       Mai vad si traditii in diferite tari unde oamenii se bat cu tone de rosii in conditiile in care in Africa copiii mor din lipsa unei alimentatii adecvate. Mai vad oameni omorati de tauri tot in spiritul unei traditii in timp ce alti oameni se lupta cu chimioterapia si cancerul. Si ca totul sa fie minunat in SUA un dealer de masini ofera cadou o arma la fiecare masina cumparata.
       Cei care ati trait acele vremuri ....asa va imaginati viitorul ? Ce spuneti de copiii care merg la gradinita cu telefonul mobil in buzunar ? Ce spuneti de faptul ca oamenii de valoare si profesionisti sunt pusi la colt ca sa nu fie evidenta prostia majoritatii ? Ce spuneti de strandurile pline de copii mici alaturi de femei cu sanii goi, de burtosi cu zgarda de aur la gat calare pe cate o anorexica cu 30 de ani mai tanara (si evident tot cu sanii goi) ?
       Asta era viitorul pe care l-ati visat ?!  EU NU !!!!!! Si mi-e dor sa mai stau la o coada la barfa si sa ascult ultimul banc cu Bula , mi-e dor sa citesc o carte cu lanterna pe sub plapuma (evident ca pot sa fac asta dar nu are nici un farmec), mi-e dor sa mananc rosii cu gust de rosii si salam de soia (si sa nu imi pun problema kg in plus), mi-e dor de cele 10 minute din desenele ,,Alba ca Zapada" transmise in Albumul Duminical , mi-e dor sa ma uit la Revelioanele cu Stela si Arsinel (si multi altii) decat la manelisti plini de prost gust ......
       Mi-e dor de aceste lucruri nu de comunism !!!!!!!
       Si totusi oare spre ce ne indreptam ?
      Mi-am amintit un citat din Paulo Coelho : ,, Trebuie sa stii cand se incheie o etapa din viata ta. Daca te incapatanezi sa ramai mai mult decat este necesar, pierzi bucuria de a trai si sensul vietii ." Cum ar fi daca am extrapola citatul la intreaga natiune ?! Oare asta ni se intampla si noua , ne complacem in aceasta mizerie mai mult decat este necesar ?! Sa fie oare oul aruncat inspre Boc si huiduielile primite de Udrea un semn ca inca mai avem puls ?
      Raspunsul va veni la alegerile din iarna ......