vineri, 5 octombrie 2012

Un nou inceput - My Way


Sunt momente în viaţa fiecărui om în care, ajuns la o răscruce îşi pune întrebarea ,,Eu ce fac mai departe?”
Când mi-am pus această întrebare am ştiut că sufletul meu simte nevoia unei schimbări. Şi ea a venit, mai mult sau mai puţin provocată.
Atunci mi-am adus aminte un citat citit undeva, cândva … :
,,Viaţa este asemeni plutirii pe un râu. Putem face cum fac majoritatea, să ne lăsăm duşi de aceasta fără să ne pese unde ajungem, sau putem ieşi din mulţime si să vâslim către unul dintre maluri sau chiar împotriva curentului.” Un om raţional şi pragmatic ar putea să întrebe la ce i-ar folosi să facă altceva decat ceea ce a învăţat să facă şi îi aduce o mică satisfacţie. Poate pentru că viaţa înseamnă schimbare şi odată cu fiecare schimbare trecem la o altă treaptă de evoluţie. Doar aşa creştem, doar aşa ne testăm adevăratul potenţial, doar aşa ne putem depăşi limitele impuse de educaţie, societate sau convingeri şi credinţe personale.  Cineva spunea că ,,în viaţă nu trebuie să  realizăm foarte multe lucruri, însă trebuie să le realizăm pe cele cu adevărat importante.”
Şi pentru că atunci când eşti pregătit să vâsleşti împotriva curentului, viaţa îţi trimite întotdeauna vâslele de care ai nevoie, pot spune că şi eu am întâlnit acei oameni pe care i-am simţit aproape şi care mă vor însoţi în această călătorie.
Pentru că sunt psiholog, mulţi ar putea crede că i-am ales pe criterii  foarte bine definite şi foarte ştiinţifice. Singurul criteriu a fost intuiţia. Atât şi nimic mai mult. Pentru prima dată în viaţă mi-am ascultat intuiţia.
Astfel a luat fiinta Asociatia pentru Optimizare Personala MY WAY. Nu ne dorim altceva decat sa ii indrumam pe cei care doresc o schimbare in viata lor, spre a descoperi lucrurile cu adevarat importante pentru ei si a le trai ca atare. Viata poate fi atat de minunata cat ne dorim noi sa fie...